Kilo sorununu hangimiz yaşamıyor ki, kimimiz hayatımızın bir döneminde kilo ile alakalı bir sorun yaşamıyor ki?
Kimimiz aşırı kilolarımızdan şikâyetçiyiz, kimimiz kilo alamamaktan. Kimilerimiz ise neden her şeye dikkat etmemize rağmen kilo aldığımızı, tabiri caiz ise su bile içsek yaradığını anlamıyoruz.
Gelin bunun sebeplerine detaylı olarak bakalım:
İşte O Nedenler
Kilo almanın en temel nedenleri arasında insülin direncinin düşük olması yetiyor. Yani insülin problemi olanlar ister istemez kilo alıyor. Bu nedenle kilo alma sorunu yaşayanların kontrol ettirmesi gereken kavramların başında insülin geliyor.
Bir diğer neden elbette ki, tiroit tembelliği. Yani eğer tiroitlerinizde tembellik var ise ister istemez kilo alıyorsunuz ki,bu durumda da bu sorunu aşmak için mutlaka bir uzmana gitmenizde fayda var.
Gelelim bir diğer nedene pek çoğunuzun rahatlıkla tahmin edebileceği üzere genetik faktörler. Yani eğer anne ve/veya babanız kilolu ise çok istisnai durumlar hariç sizin de kilo almaya eğilimli olacağınız kesin.
Kimi kilo aldıran besinlerden söz etmeye bilmem gerek var mı? Eğer yedi gün yirmi dört saat aşırı unlu, aşırı tatlı yiyecekler yiyor iseniz kilo almamanız için başka hiçbir nedene gerek yok.
Siz yoksa o hareket özürlü insanlardan mısınız, hani her yere özel aracı ile giden, merdiven yerine asansör kullanan. Eğer öyle ise kilo almaya davet çıkardığınız kesin.
Kortizon hapları, depresyon, glüten duyarlılığı, probiyotik noksanlığı ve alkol ayarsızlığı ( örneğin biranın göbek üzerine etkisi) diğer nedenler.