Yaz aylarının her sene bir önceki seneye oranla çok daha sıcak geçtiği ülkemizde, sıcaklığa bağlı sıvı kaybı başta olmak üzere birçok farklı hastalık kendini göstermekte. Güneş ışınlarının insanları çok fazla etkilemesindeki en büyük etken olan dehidrasyon, insanların yeme içme düzenlerini değiştirmeleri ile ortadan kaldırılabilir.
Vücudu Susuz Bırakmayın
Sıcak havalarda su tüketimi yetersiz kalabiliyor. Kış aylarında 8 – 10 su bardağı su tüketimi yeterli olurken yaz aylarına gelindiği zaman 10 – 12 bardak su içilmelidir. Eğer ki dışarıda çok fazla kalınacağı zaman ise 3 litreye kadar su içilmelidir. Ancak su ihtiyacı kesinlikle gazlı ve asitli içecekler ile giderilmemelidir. Bunun yerine su, bitki çayları, ayran, taze sıkılmış meyve suları tercih edilmelidir.
Hafif Besinler Tüketilmeli
Zeytinyağlılar, balık, meyve tarzında yemekler ve yiyecekler; sıcak havalarda hem vücuda istediklerini verecek hem de yendiği zaman ağrılık yapmayacaktır.
Zehirlenme Riskine Dikkat
Açıkta satılmakta olan gıdalar özellikle de yaz aylarında büyük bir tehlike arz etmektedir. Çünkü sıcak hava, yiyeceklerin çabuk bozulmasına sebep olurken aynı zamanda üzerilerinde bakterilerin üremesine de zemin hazırlayacaktır. Bunun yerine mümkün olduğu kadar kapalı ve en iyi soğutulma koşullarında bekletilmiş olan yiyecekler seçilmelidir.
Riskli Gruplar
Artan sıcaklıklar ile başta bebekler ve yaşlıklar olmak üzere çeşitli hastalıklara sahip olan kişilerin özellikle güneşin dik açılar ile geldiği zaman dilimlerinde dışarıya çıkmamaları gerekmekte. Çıkmaları gerektiği zaman kendilerini çeşitli yöntemler ile güneşten korumalılar.